fbpx

Анушкевичус пригрозив депутатам не приймати їх до кінця каденції

Політика 14:38, 19.06, 2014

На сесії Івано-Франківської міської ради не вистачило кворуму, щоб подолати вето міського голови на рішення про вдосконалення порядку здійснення контролю за рішеннями міської ради та її виконавчого комітету.

Як писав "КУРС", на першому пленарному засіданні 45-ї сесії міська рада прийняла рішення покласти контроль та відповідальність за виконання рішень Івано-Франківської міської ради та її виконавчого комітету на міського голову та його заступників згідно з розподілом посадових обов’язків.

Міський голова Віктор Анушкевичус своїм розпорядженням зупинив дію цього рішення.

«Вважаю, що зазначене рішення прийнято з порушенням та не у відповідності до норм чинного законодавства. У зв’язку з цим, керуючись ч. 4 ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» (далі – Закон), ст. 44 Регламенту Івано-Франківської міської ради, що затверджений рішенням Івано-Франківської міської ради від 14.12.2010 р. №303-2 (далі – Регламент) висловлюю наступні зауваження до рішення», – йдеться у додатку до розпорядження міського голови Віктора Анушкевичуса.

Сьогодні на позачерговому засіданні депутати планували подолати вето міського голови. Перед голосуванням "свободівець" Михайло Сеньків попросив перерву від фракції.

При цьому мер попередив обранців:

"Якщо ви приймете це незаконне рішення, я теж прийму незаконне рішення і жодного з депутатів до кінця каденції приймати не буду", – сказав він.

Під час перерви депутати розбіглися, тож для подолання вето не вистачило голосів. Анушкевичус повідомив, що збирається з 1 липня у відпустку. Тож дата другого пленарного засідання сесії поки що невідома. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: