fbpx

Анушкевичус використав адмінресурс для самоагітації

Політика 09:45, 23.05, 2014

Перед проведенням зустрічі з міським головою Івано-Франківська, кандидатом у народні депутати Віктором Анушкевичусом у Інституті туризму ПНУ ім. В. Стефаника спостерігач ОПОРИ на фото зафіксував оголошення про те, що явка на зустріч з кандидатом для працівників і студентів обов’язкова. Оголошення було розміщене на інформаційному стенді інституту.

«Цей факт можна розцінювати як використання адміністративних способів впливу на персонал інституту і студентів для забезпечення присутності громадян на агітаційному заході або агітацію під час проведення заходів, організованих органами державної влади, органами місцевого самоврядування, державними чи комунальними підприємствами, закладами, установами, організаціями», – зауважує Іваан Маруняк, координатор ОПОРИ на Івано-Франківщині.

Закон України «Про вибори народних депутатів України», стаття 74, частина 4: «Забороняється проведення агітаційних заходів, розповсюдження передвиборних агітаційних матеріалів, демонстрація агітаційних фільмів чи кліпів, розповсюдження виборчих листівок, плакатів, інших друкованих агітаційних матеріалів чи друкованих видань, у яких розміщено матеріали передвиборної агітації, публічні заклики голосувати за чи не голосувати за партії — суб’єктів виборчого процесу, кандидатів у депутати в одномандатному окрузі або публічна оцінка діяльності цих партій чи кандидатів у депутати під час проведення заходів, організованих органами державної влади, органами влади Автономної Республіки Крим, органами місцевого самоврядування, державними чи комунальними підприємствами, закладами, установами, організаціями».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: