fbpx

Анушкевичус закликав литовців обережно ставитися до «російської єдності»

Політика 20:00, 11.06, 2014

Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус став свідком "російської єдності" у Литві у рамках святкування Дня Росії.

Про це пише литовський новинний портал Delfi.

«Я б не хотів, щоб у Литві люди спокійно і безтурботно до цього ставилися. Я на цьому святі не був, але я багато чув про нього, так вийшло, що ми два рази проїжджали повз цей парк. Я бачив людей, які йшли з російськими прапорами. Ви не повинні так безтурботно до цього ставитися, у мене таке враження, що у литовців щось трапилося з пам'яттю», – прокоментував Анушкевичус свято литовському порталу.

За словами франківського мера, коли  свідомі громадяни виходили з українським прапором на вулиці Москви, їх тут же заарештовували і забирали у відділення міліції.

«Тому "російська єдність" – це дуже небезпечний елемент російської політики нинішнього керівництва Росії. Я б порадив литовцям до цього ставитися дуже обережно, тут не повинно бути лібералізму – може піти повзуча агресія», – міркує міський голова Івано-Франківська.

Він додав, що «братська любов», яку демонструє російська держава, незалежно від керівництва та форми правління, завжди оберталася сотнями тисяч людських життів.

«Я нічого не маю проти простих росіян, не можна сказати, що в Росії всі агресори і погані люди, але так історично склалося, що керівництво цієї держави постійно імпортувало в наші країни агресію, руйнацію і горе. Так що те, що було у Вільнюсі, мене насторожило і насторожив спокій, з яким керівництво Литви та міста до цього ставиться», – підсумував Віктор Анушкевичус.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: