fbpx

Анушкевичус заступився за ТОВ "Екопродукт"

Економіка 18:50, 09.07, 2015

Міський голова Івано-Франківська оприлюднив звернення до голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Олега Гончарука та начальника Головного управління ДФС в Івано-Франківській області Ірини Столярик з приводу ситуації ТОВ "Продовольча компанія "Екопродукт".

У зверненні Віктор Анушкевичус заступився за одне з успішних підприємств міста і висловив сподівання на адекватну реакцію податківців та облдержадміністрації.

"Із засобів масової інформації я дізнався про проблеми, які виникли у ТОВ "Продовольча компанія "Екопродукт" у зв’язку з перевіркою Державною фіскальною службою. Як міський голова, я жодним чином не втручатимусь в роботу інспекції, але стояти осторонь теж не маю наміру. Тому прошу вашого втручання та об’єктивної оцінки того, що відбулось, з метою недопущення ліквідації ТОВ "Екопродукт" та запобігання подібним ексцесам у майбутньому. У випадку нереагування залишаю за собою право звертатись у центральні органи Державної фіскальної служби України та вищі органи державної виконавчої влади", – зазначає Віктор Анушкевичус.

За словами міського голови, варто також відзначити, що ТОВ "Продовольча компанія "Екопродукт" неодноразово відзначалась найвищою нагородою міста Івано-Франківська як підприємство-лідер економічного розвитку міста "Тріумф". Зокрема, в 2010 та 2012 році підприємство отримувало нагороду в номінації "Місцева марка", право поборотись за яку отримують лише підприємства, які не мають заборгованості до бюджету та заборгованості із виплати заробітної плати. Також підприємство згідно з підписаним між компанією та виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради Меморандумом створило та планує виготовити окремий фірмовий чайний продукт, який використовуватиметься для промоції та брендингу міста Івано-Франківська як в Україні, так і за кордоном.

Відтак, неоднозначне рішення місцевих органів Державної фіскальної служби може призвести одне з найуспішніших підприємств в місті до банкрутства, що, в свою чергу, потягне за собою ліквідацію робочих місць і на вулиці опиняться як мінімум 150 мешканців Івано-Франківська. Окрім того, це викличе нездоровий резонанс на міжнародному рівні і ніяк не сприятиме інвестиційній привабливості міста Івано-Франківська.

ТОВ "Продовольча компанія "Екопродукт", створена більше 15 років тому, є одним із лідерів українського ринку з виготовлення та реалізації екологічно чистої продукції та одним із найбільших економічно активних підприємств міста Івано-Франківська. Продукція компанії, а це більше 100 видів, реалізується не тільки в Україні, але й експортується в Литву, Латвію, Білорусь, Казахстан, Великобританію, США, Канаду. На підприємстві працює більше 150 іванофранківців і воно є одним із найбільших платників податків у місцевий бюджет (15 млн грн щорічно).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: