fbpx

"АртПолю" бути!

Стиль життя 20:44, 10.06, 2014

Традиційний щорічний захід у с. Уніж Городенківського району Івано-Франківської області відбудеться 8-12 липня. Цього року дещо змінилась назва – до знайомого усім слова додали IF ("ARTPOLE.IF"), що вказує на місце локації, і замість "фестивалю" тепер "міжнародна творча лабораторія".

Зважаючи на історичні процеси, які відбуваються цього року в Україні, проведення деяких фестивалів та концертів стало проблематичним, а подекуди багаторічні традиційні заходи довелось і скасувати. "АртПоле" – не серед них.  

Представник мистецької агенції "АртПоле" Таня Манзюк розповідає, що культурно-мистецькі заходи відбулись у трьох різних точках України: у Бахчисараї АР Крим проходив фестиваль "Східні ворота", у с. Селезнівка під Алчевськом Луганської області відбулось "ARTPOLE.LU" і на Прикарпатті в с. Уніж Городенківського району планується "ARTPOLE.IF". І ці три точки на карті мають особливе значення:

"Цей трикутник для нас дуже важливий. Це наша спроба зрозуміти за допомогою доступних нам засобів мистецтва разом з друзями-митцями, з публікою, яка до нас підключається, що таке Україна, як ми можемо взаємодіяти та як осмислити ті процеси, які зараз відбуваються. Тому "ARTPOLE.IF" – міжнародна творча лабораторія", – зазначає Таня Манзюк.

Цьогорічна тема АртПоля -– кордони і орнаменти, яка, швидше за все, спрямовуватиме художників у відповідне русло. А на відвідувачів чекає досить цікава і насичена програма.

Арт-об'єкти і перфоманси презентуватимуть творчі люди як із Західної України, так і з Криму та Донбасу (Мирослав Вайда, Жанна Кадирова, Ілона Сівальші, Ярослав Присяжнюк, Віталій Кохан, Анатолій Белов, Влад Креймер, Ярема Стецик).

Майстер-класи як для дорослих, так і дітей матимуть еко-підтекст, тобто майстри навчатимуть учасників, як переробляти речі.

Окрему увагу ініціатори "творчої лабораторії" приділять маленьким відвідувачам. Для дітей пропонують дитячу програму в тіпі (традиційне житло індіанців) та акустичну майстерню казки. Організатори зазначають, що такі заходи нерідко цікаві і дорослим.

На малій сцені протягом перших вечорів пропонують показ відеопоезії з фестивалю Cyclop та документальних фільмів фестивалю Docudays UA та кінематографістів об'єднання Babylon' 13.

Усіх охочих організатори запросять до інтерактивних лекцій та дискусій просто неба. Тематика наболіла – Крим та Донбас, проте не в політичному, а в мистецькому контексті у взаємозв'язку з історичними подіями.

Останні два дні, тобто 11 та 12 липня, обіцяють бути особливо насиченими. Доповнять програму заходів новий мультимедійний проект Atlas Estremo від Юрія Андруховича / Karbido / Cube / АртПоле. Остання ж ніч буде наповнена музикою. З-поміж гостей, що підтвердили свою участь, Aksak Balkan Trio (Польща), Марк Токар Тріо (Україна), Vuraj (Білорусь), Mavigiz (Туреччина), Duoduo (Україна) та проекти лабораторії АртПоля.

На усі дні міжнародної творчої лабораторії ARTPOLE.IF квитки коштують 220 грн, а на останні два дні – 1 20 грн., якщо придбати їх заздалегідь. На місці ж ціна буде дещо вищою  250 і 150 грн. відповідно. Дітям до 12 років вхід безкоштовний.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: