fbpx

Аваков показав броньованих "Козаків" для Нацгвардії та ВСУ

Суспільство 14:26, 30.11, 2014

Глава МВС анонсував поставку нових броньовиків від українського виробника в розпорядження силовиків.

Українська армія, Нацгвардія і прикордонники невдовзі отримають на озброєння новий тип броньовиків вітчизняного виробництва під поки що робочою назвою КOZAK 2014. Випробування останньої версії прототипу пройшли напередодні на полігоні під Києвом, повідомив глава МВС Арсен Аваков, передає DT.ua.

"Новий броньовик від українського виробника – на підході! Новий КOZAK 2014  робоча назва від "Практики". На засніженому полігоні в Нових Петрівцях проводили випробування останньої версії прототипу  перед серійним випуском",  повідомив Аваков на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, на випробуваннях були присутні Збройні сили, Нацгвардія і Прикордонна служба.

"Українська інженерія, у партнерстві з італійським IVECO. Поки дві версії лінійки бронемашин. В роботі більше. Машини пройшли тест-драйв. На завершення випробувань були розстріляні з 50-ти метрів автоматом 5.45, 7.62, кулеметом, СВД. Захист тримає  і броня та скло",  повідомив глава МВС.

При цьому він додав, що "тест зданий" і для останнього прототипу складено перелік зауважень і доповнень.

"В середу (3 грудня) будемо говорити про замовлення першої тестової серійної партії для серійного виробництва та випробувань у військах в бойових умовах і приймемо рішення про велике замовлення в 4-х варіантах модифікацій і типорозмірів з різним набором озброєння і компонування захисту",  заявив Аваков.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: