fbpx

Автор "Книги року BBC" Андрій Бачинський зустрівся з калуськими школярами

Культура 15:09, 03.04, 2016

У Калуській центральній дитячій бібліотеці відбулась зустріч із Андрієм Бачинським, чия книга минулого року перемогла у конкурсі "Дитяча книга року ВВС".

Зустріч відбулася у рамках "Тижня дитячого читання", передає Калуш.фм.

Цього тижня Андрій Бачинський побував у Калуській дитячій бібліотеці та Калуській гімназії, де відбулись творчі зустрічі зі школярами та гімназистами.
 
У дитячій бібліотеці автор спілкувався із семикласниками із третьої школи. Школярам Андрій Бачинський розповів, що перед тим, як стати дитячим письменником, він вигадував різні історії для своїх дітей, а потім вирішив їх записати.
 
Так вони і лежали, доки у 2009 році автор не довідався про конкурс творів для дітей, на який вислав свої роботи та переміг. З того часу вийшли вже чотири дитячі книги автора: "Канікули Остапа і Даринки", "Неймовірні пригоди Остапа і Даринки", "Детективи в Артеку" та "140 децибелів тиші".
 
Коли у Андрія Бачинського виникла ідея написати книжку про слабочуючих дітей, він спершу приїхав у Калуш і відвідав спеціальну загальноосвітню школу-інтернат для дітей із зниженим слухом.
 
Директор школи підтримала задум письменника і розповіла історії про дітей, які тут навчаються. Саме вони потім і лягли в основу книги "140 децибелів тиші".
 
Минулого року цю книгу було визнано кращою у номінації "Дитяча книга року ВВС". Хоча видавець дещо ризикував, коли вирішив її випускати, адже попередні книги Бачинського – веселі та пригодницькі, а ця на соціальну тематику. Метою її написання автор називає бажання показати, що слабочуючі – теж класні діти.
 
Після заходу в Калуській центральній дитячій бібліотеці Андрій Бачинський побував на зустрічі з гімназистами.
 
Андрій Бачинський народився та виріс у Калуші. Потім пішов в армію та поїхав на навчання у Львів, де живе і досі. В Калуші навчався у шостій школі, а його мама працювала в калуській бібліотеці, де він дитиною проводив багато часу.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: