fbpx

Громадянський корпус полку "Азов" провів вишкіл для молодих прикарпатців

Суспільство 20:29, 27.05, 2015

Громадянський корпус Полку Національної Гвардії України "Азов" за підтримки міської ради і управління МВС в області провів для всіх охочих прикарпатців одноденні польові збори на навчально-тренувальному центрі Прикарпатського юридичного інституту МВС України “Лисецький полігон”.

За словами організаторів, участь у зборах взяли всі охочі: юні інспектори міліції і патріоти України "Азов", "Пласт" і просто молоді люди, які готові у разі необхідності підставити плече, якщо не на захист батьківщини, то хоча б на захист своєї родини і друзів, повідомляє кореспондент Бліц-Інфо.

"Ці навчання зорганізовані для того, щоб всі охочі оцінили свої можливості і зрозуміли, над чим треба працювати. І я віддаю належне, що, навіть незважаючи на несприятливі погодні умови, вони приїхали сюди і готові, як бачите, долати фізичні перешкоди. Це вже добре, це краще, ніж лежати на дивані чи за комп’ютером гратися. Я далекий від думки, що вони за один день зробляться "рембо" чи "робокопами", але люди повинні зрозуміти, що вони це можуть, над цим потрібно працювати", – зауважив у розмові координатор зборів Ярослав Манжелей.

Учасників зборів навчали проходити смугу перешкод, показали основи рукопашного бою і тактичної медицини, навчили користуватися зброєю і продемонстрували, як поводитись з вибухівкою.

Серед тих, хто приїхав на вишкіл, в основному були молоді люди – курсанти, студенти і школярі.

Група хлопців готується до проходження смуги перешкод. Розповідають, що про збори дізналися від друзів і відразу ж погодились взяти участь.

"Готуємося до майбутнього, проходимо курс молодого бійця. Все подобається. Спочатку трохи важко, але за другим, третім разом вже краще виходить", – поділився враженнями один із хлопців, Володимир.

На занятті з тактичної медицини уже більше дівчат. Вони говорять, що ці збори дуже важливі у такий час, у якому ми зараз перебуваємо. Навіть якщо ти не поїдеш у зону бойових дій, знання, отримані тут, можна застосувати і в повсякденному житті. Адже досвід надання першої допомоги чи прийоми самозахисту, яких навчають тут, зайвими ні для кого не будуть.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: