fbpx

Балога зізнався, що фінансував закарпатський "Правий сектор"

Суспільство 19:22, 23.07, 2015

Народний депутат України Віктор Балога підтвердив, що фінансував представників закарпатського "Правого сектору".

Про це він заявив у четвер на прес-конференції в Києві, повідомляє "Укрінформ".

"Під час революції 2013 року в Києві я фінансував і Майдан. Я фінансував закарпатців, які тут були, в тому числі і представників "Правого сектору". А зараз, я скажу вам однозначно, "Правому сектору" як в Києві, так і закарпатському допомагав", – сказав він.

Коментуючи операцію силовиків на Закарпатті після подій у Мукачевому, Балога зауважив, що вважає її неефективною – з огляду на власний досвід.

Нардеп зазначив, що коли він учора їхав із Закарпаття в Київ і проїжджав пост "Нижні ворота", в бік його машини ніхто із силовиків навіть не подивився: "Влада говорить про те, що там військові, Нацгвардія, податкова – весь купаж силового блоку. Та ніхто навіть не подивився в сторону моєї машини, везу я там якогось закарпатського сепаратиста на Київ чи не везу. Ніхто не каже, що відкрийте багажник. І така сама ситуація на всіх перевалах".

Як повідомлялося, 11 липня у Мукачевому після зустрічі представників "Правого сектору" з депутатом Ради Михайлом Ланьо сталось збройне зіткнення, у якому також взяли участь правоохоронці. В результаті загинули декілька людей.

Частина бійців ПС наразі перебувають в лісах Закарпаття, переховуючись від силовиків.

Причиною конфлікту називають непрості стосунки народних депутатів Михайла Ланьо ("Воля народу") та Віктора Балоги (позафракційний).

Балога заявив, що конфлікт у Мукачевому виник через боротьбу за право покривати контрабанду між представниками "Правого сектору" та його колишнім соратником Ланьо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: