fbpx

"Бандерівський схрон" відкриває у Франківську Центр для ветеранів і їхніх родин

Суспільство 07:45, 08.06, 2017

Соціальний центр для учасників АТО та їхніх родин працюватиме за моделлю "ветеранських будинків" у США, Ізраїлі та Великобританії.

Проект від Центру для учасників АТО та їх сімей "Бандерівський схрон" підтримала грантом платформа "Тепле місто".  

У Франківську представили 5 проектів – переможців літньої хвилі "Міських ґрантів" від "Теплого міста". Серед них – "Фестиваль франківських дворів" та будівництво універсального спортивного майданчика в мікрорайоні Пасічна. 

Соціальний центр для ветеранів і їхніх родин відкриють у Івано-Франківську на вул. Нова, 19-а.

Приміщення 120 кв. м облаштують на кшталт будинків ветеранів за кордоном, так само адаптують до теперішньої російсько-української війни на Донбасі модель функціонування таких центрів у Великобританії, Ізраїлі та США. Відтак Центр працюватиме з ветеранами, їхніми дітками, дружинами і сім'ями учасників АТО загалом, повідомив на представленні проекту під час презентації переможців літної хвилі "Міських ґрантів" його керівник Ігор Чернецький. 

"Це конче потрібно, щоби об'єднати родини після того, як ветерани повертаються з війни. Бо ми вже бачимо, наскільки часто розпадаютья сім'ї. Маємо до 60% розлучень. Якщо зараз не почати, то через кілька років процес уже можна не зупинити", – пояснив керівник проекту. 

Читайте: Френк П'юселік: "У вас є зо п'ять років, щоби змінити катастрофічний для країни сценарій"

В реабілітаційному центрі передбачається фізична і психологічна реабілітація  масаж, заняття на кардіотренажерах, робота в різнопрофільних групах здоров'я, майстер-класи для дітей, організація інтерактивного дозвілля, індивідуальна та групова робота з психологом. Має бути постійно діюча ігрова кімната для малюків, відпочинкова кімната для дорослих, сауна, передбачені активності для родин. 

Ігор Чернецький обіцяє відкриття Соціального центру для учасників АТО та їхніх родин до кінця липня цього року. Решта потреб Центру має намір "закрити" спільнокоштом. До кінця року організатри проекту хочуть залучити до ветеранського родинного Центру всі сім'ї учасників АТО з Франківська. 

Нагадаємо, з січня цього року "Бандерівський Схрон" у селі Клубівці Тисменицького району приймає на реабілітацію учасників російсько-української війни на Донбасі. 

"Бандерівський Схрон" використовує для своїх підопічних метод творчого відновлення – учасники заїздів мають майстерні з декоративного та ужиткового мистецтва. Сама реабілітація, як це бачать волонтери, складається з трьох складових: фізична, психологічна і арт-терапія. 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: