fbpx

Батальйон "Айдар" напише рапорти на звільнення, але продовжить воювати

Політика 17:21, 23.06, 2014

Батальйон "Айдар" напише рапорти на звільнення, поверне Міноборони їхнє майно і буде захищати Україну з тією зброєю, яку забрали у терористів.

 Про це під час брифінгу сказав комбат "Айдару" Сергій Мельник, передає УНН.

"Іншого виходу я не бачу. Ми воюватимемо із тією зброєю, яку ми захопили у супротивника, а все майно, яке дало нам Міноборони – повернемо.

На скільки я знаю, Президент дав розпорядження відмінити розформування "Айдару", але це розпорядження не виконується. Поки що батальйон у місцях своєї дислокації", – зазначив комбат.

За його словами, прикордонники та ЗСУ і надалі втрачатимуть свої збройові склади та людей через недолугість керівництва. Як, наприклад, прикордонники Луганська, які дві доби були в облозі.

"До речі, за моїми даними, особисто М.Литвин дав наказ покинути загін, спалити будівлі і залишити зброю у розташуванні загону. Про це розповів один із прикордонників цього луганського загону, який був у нашому батальйоні "Айдар" і є його відеозапис розповіді", – зазначив С.Мельник.

Комбат також додав, що взагалі у результаті відходу загонів прикордонників, за наказом М.Литвина, відкрилося тоді 120 кілометрів кордону.

"А взагалі ми погоджуємося із Президентом щодо перемир'я, що треба дати час для капітуляції. Це з політичної точки зору. Але як військовий – не розумію навіщо давати терористам час для укріплення своїх позицій", – сказав він.

Як повідомлялося, батальйон "Айдар" хочуть розформувати.

Зазначимо, до складу батальйону "Айдар" входять добровольці з Луганщини, Волині, Харківщини, Києва, Івано-Франківська, з Криму та Донецька. В основному – активісти Майдану. У задачі батальйону входять патрулювання доріг Луганщини та виконання окремих секретних завдань, звільнення луганських міст від бойовиків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: