fbpx

Батальйон "Донбас" знищив 15 терористів з російською зброєю

Політика 15:35, 24.05, 2014

Бійці батальйону добровольців "Донбас" "ідентифікували знищення 15 бойовиків", які напали на них у п'ятницю зранку.

Про це повідомив керівник групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук за узгодженням із командуванням батальйону, повідомляє ICTV.

Також Тимчук заявив, що автомати, з якими напали на бійців батальйону "Донбас", перебувають на озброєнні російської армії, а українські збройні сили таких не мають. Раніше перший заступник міністра охорони здоров'я України Руслан Салютін повідомив, що "Донбас" втратив під час сутичок п'ятьох бійців, а в самому батальйоні казали про чотирьох загиблих.

Фотограф агенції AFP раніше повідомляв, що бачив біля Карлівки сім тіл: четверо були схожі на сепаратистів і троє  на бійців "Донбасу". "Група "Інформаційний спротив", відновила хід подій, що отримали великий суспільний резонанс",  написав  Тимчук у суботу. За його словами, за 10-15 хвилин після початку бою "Донбас" усвідомив, що потрапив у засідку. "Місця розташування вогневих позицій противника були ретельно продумані, робота снайперів свідчила про високу професійну підготовку останніх",  каже він.

Експерт припускає, що така підготовка свідчить, що терористи мали інформацію про пересування батальйону. Раніше про те саме заявляли і в прес-службі батальйону. Незабаром після початку бою до терористів прибуло підкріплення. "За нашими даними, трохи раніше з Донецька висунулася автоколона з озброєними людьми (судячи з зовнішності  кавказців), які прямували в бік місця подій",  каже експерт. За його словами, підкріплення мало автомати АК "сотої серії", які перебувають на озброєнні Росії, кулемети, зокрема один великокаліберний, та гранати РГН із ударно-дистанційним запалом, які також використовуються в російській армії.

Батальйон не отримав підкріплення з боку сил АТО і самостійно вів бій, який тривав 4,5 години, каже Тимчук. За його словами, бійці батальйону ідентифікували знищення щонайменше 15 терористів. У батальйоні також спростували інформацію про взяття в полон командира загону Семена Семенченка в полон. Наразі він перебуває з особовим складом "Донбасу", але місце їх дислокації не розголошується задля безпеки бійців.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: