fbpx

"Батьківський контроль" продовжить моніторинг харчування у навчальних закладах Івано-Франківська

Суспільство 11:04, 02.04, 2015

Представники батьківської громади міста впродовж квітня проведуть моніторинг харчування в дитсадках.

Про це КУРСу повідомив Петро Хмельовський, один з учасників ініціативи “Батьківський контроль”, яка має на меті покращити харчування в навчальних закладах Івано-Франківська. Йдеться про школи і дитячі садки.

“Ініціативна група продовжить моніторинг харчування дітей в закладах освіти. Впродовж квітня ми запросимо журналістів спільно відвідати кілька ДНЗ”, – повідомив пан Хмельовський, голова Асоціації батьківських комітетів шкіл міста та голова комітету освіти, науки, культури та духовності Громадської ради при голові Івано-Франківської ОДА.

За словами Петра Хмельовського, після моніторингу харчування в трьох школах Франківська  №3, №11 та №21  ініціатива “Батьківський контроль” звернулася з відкритим листом до міського голови Віктора Анушкевичуса, щоби провести спільні слухання з громадою з приводу організації і якості харчування дітей в школах та садках міста.

В ініціативну групу, що моніторить харчування в навчальних закладах, входять, окрім Петра Хмельовського, також голова Мар’яна Вершиніна та Віталій Гоголь. 

Асоціація піклувальних рад шкіл міста, громадські організації “Мами Прикарпаття” та “Контроль” в лютому цього року започаткували моніторинг шкіл та дитсадків Івано-Франківська з приводу дотримання якості, безпеки та різноманіття харчування дітей у навчальних закладах.

Попередній візит “Батьківського контролю” з моніторингом в ЗОШ №21 викликав скандал на рівні міської влади. В управлінні освіти Франківська відбулася нарада з підприємцем та заступником міського голови. Начальник управління Наталя Микула в коментарях ЗМІ поклала відповідальність за якість харчування на шкільних медсестер.

Учасникам батьківської ініціативи погрожували судовим позовом за нібито неправомірні перевірки.

“Готовий щодругий день ходити до суду, якщо харчування дітей у навчальних закладах Франківська буде покращуватися”,  сказав Петро Хмельовський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: