fbpx

Батьки франківських учнів хочуть брати участь в організації харчування у школах

Суспільство 18:53, 07.09, 2016

Батьки івано-франківських школярів ініціюють підписання тристоронніх угод між міською владою, підприємцями та батьківськими комітетами щодо надання послуг гарячого харчування у навчальних закладах.

Про це заявив голова Асоціації піклувальних рад Івано-Франківська Петро Хмельовський сьогодні на нараді відповідальних осіб за організацію харчування учнів у загальноосвітніх навчальних закладах Івано-Франківська.
Він також зазначив, що методичні рекомендації, які зобов’язані виконувати підприємці, заважають їм нормально працювати і додають клопотів.
"Ці всі радянські норми, без яких підприємцям було би легше працювати", – зазначив Петро Хмельовський.
Підприємці також висловили кілька зауважень. Зокрема, приватний підприємець Любов Куритан, яка обслуговує кілька навчальних закладів, зазначила, що методичними рекомендаціями передбачено, що для харчування дітей не можна використовувати ковбасні вироби нижче першого гатунку, але виробники не пропонують сардельки вище першого гатунку. Представник Держпродспоживслужби Ірина Онищук уточнила, що санітарні правила допускають використовувати ковбасні вироби "не нижче 1 гатунку", що означає, що сардельки дозволені.
Підприємець також зупинилась на забороні використання маргарину для харчування дітей. Вона зауважила, що без маргарину неможливо робити булочні вироби. Але працівник Санепідемстанції зауважила, що у такому випадку використання маргарину допустиме. Цей продукт не можна використовувати замість вершкового масла.
Любов Куритан також звернулась із проханням розширити мінімальний асортимент буфетної продукції, оскільки в рекомендаціях вже роками є "страви", які зовсім не смакують дітям, як, наприклад, бутерброд з оселедцем. Представники держструктур зазначили, що перелік лише рекомендований і підприємці мають право відхилятись від нього.
На думку Петра Хмельовського, перше, що мала би організувати влада, – це технологічно оновити їдальні, оскільки більшість з них працює на старезному обладнанні. Це мало би бути прописане у тристоронній угоді.
Начальник управління освіти і науки Наталія Микула звернулась до керівників шкіл, щоб до кінця вересня поговорили про укладення тристоронніх угод з підприємцями.
"Оскільки батьки дають левову частину коштів на якісне харчування і вони в цьому зацікавлені, то пропозицію про тристоронню угоду варто розглянути", – зазначила Наталія Микула.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: