fbpx

Без "Мерседесів": літературна агенція "Discursus" збирає історії про зразкових священиків

Суспільство 15:57, 07.10, 2016

Прикарпатська літературна агенція "Discursus" готує нову книгу, для якої оголосили прийом історій про священиків, котрі є прикладом служіння і зразком для парафіян.

Керівник видавництва "Discursus" Василь Карп’юк розповів Cultprostir, чому виникла ідея створення такої книжки: "Ми звикли бачити у ЗМІ скандальні матеріали про священиків. Пресі потрібен скандал для рейтингів, а черговий мерседес якогось священнослужителя є інформаційним приводом. Такі негативні приклади сильно впливають на суспільство. Доходить до того, що церкву починають асоціювати з грішними священиками, тому не бажають мати з нею нічого спільного і відмежовуються від духовності.

Водночас є інша сторона священика – служіння Богу і людям. Це його пряме покликання і те, чим він насправді має займатися".

За словами Василя, існує багато священнослужителів, які не лише добре виконують свої обов'язки, "а є християнами, до яких хочеться тягнутися, на яких хочеться бути схожими". "І таких більше, ніж скандальних. Але їхня діяльність тихіша, їх не побачити на центральних телеканалах", – каже ініціатор проекту.

Свої тексти про священиків уже надали письменники Петро Мідянка, Христя Венгринюк, Дзвінка Матіяш і Назарій Заноз.

Василь розповідає, що за добу після повідомлення про прийом текстів кількість авторів подвоїлася: "У когось вже є готові тексти, хтось має про кого написати".

Агентство "Discursus" пропонує надсилати свої історії про зразкових священиків на пошту ladiscursus@gmail.com. Це має бути текст у жанрі есе-нарис обсягом 4-5 тисяч знаків, який повинен містити основні події біографії та зворушливі епізоди з життя героя. До тексту бажано докласти кілька світлин отця.

"Прийом текстів до книжки триває до 1 грудня, тому я певен, що в нас назбирається хороша книга живих історій служіння, які надихають і зміцнюють віру", – зазначив Василь Карп’юк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: