fbpx

БФ Олександра Шевченка "Новий Івано-Франківськ" сприяє родинній реабілітації бійців АТО

Суспільство 19:06, 21.03, 2018

У Яремчі триває другий заїзд родинної реабілітації для бійців. Особливість такого відпочинку у тому, що запрошують на нього не тільки бійців АТО, але й їхніх дружин та дітей. Серед Карпатських гір вони заново вчаться спілкуватись та розуміти один одного. Цього разу на Західну Україну приїхали сім’ї із Київщини, Харківщини та інших східних областей.

"Досвід, які ці чоловіки отримали на фронті, дуже важливий. Він важкий, але він не є непотрібний. Його треба якимось чином перенести у мирне життя. Власне цим ми і намагаємось займатись", – розповідає голова правління фонду "Міжнародна асоціація підтримки України" Ольга Дурбак-Чуйко.

Фонд "Міжнародна асоціація підтримки України" активно співпрацює із благодійним фондом Олександра Шевченка "Новий Івано-Франківськ". У рамках програми родинної реабілітації бійці та їхні сім’ї мали можливість відпочити у ТК "Буковель" та побувати на екскурсії Верховинщиною.

"Карпати лікують. Надають подих свободи та віри. Буковель – перлина України. Тут почуваєш себе спокійно, вільно, ні про що не думаєш. Тут гори, повітря, краєвиди та відчуття легкості, радості, бажання обняти рідних і сказати: "Я вас люблю!", – ділиться учасник АТО В’ячеслав Корнієнко.

"Захоплива екскурсія була до Верховини та до музею Івана Франка. Там дуже багато різних речей та книги письменника, над якими він працював. Дійсно таке місце, яке надихає. Наша Україна – найкраща країна в світі, у якій є все необхідне для гарного життя", – зазначив учасник АТО Ігор Ситніцький.

За словами народного депутата України Олександра Шевченка, такий проект – вкрай важливий для бійців АТО. Адже допомагає зберегти найцінніше – їхні сім’ї.

"Наша соціальна програма реабілітації бійців – це постійний безперервний процес. У цьому випадку ми допомагаємо не тільки воякам, але і їхнім сім’ям. Я щиро вірю, що у Буковелі бійці отримають позитивні емоції. А після повернення ці родини стануть дружнішими та щасливішими", – наголосив Олександр Шевченко.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: