fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Більшість депутатів Івано-Франківської міськради мають потенційний конфлікт інтересів, – КВУ

Більшість депутатів Івано-Франківської міськради мають потенційний конфлікт інтересів, – КВУ

15:49, 16.02, 2017

Івано-Франківська обласна організація Комітету виборців України представила результати дослідження потенційних конфліктів інтересів в міських радах міст обласного значення Івано-Франківської області.

Дослідження  презентували керівник обласної організації КВУ Максим Лисюк та керівник проекту Сергій Гайдей.

За результатами досліджень було сформовано карти потенційних конфліктів інтересів депутатів Івано-Франківської, Коломийської та Калуської міськрад. На картах відображені фізичні особи-підприємці та підприємства, де депутати чи члени їхніх сімей є власниками або керівниками.

"Потенційні конфлікти інтересів – це ще не корупція, але вони можуть стати її джерелом",  зазначив Гайдей.

В Івано-Франківській міській раді з 32 обранців лише у 12 активісти не знайшли потенційного конфлікту інтересів. У Коломийській міськраді таких депутатів – 6, у Калуській – 8.

Активісти також надіслали запити до трьох міськрад про те, хто відповідає за врегулювання конфлікту інтересів, однак відповідь отримали лише від Івано-Франківської міської ради.

"Нам відповіли, що за конфлікти інтересів відповідає регламентний комітет. По апарату органів місцевого самоврядування також є відповідальна особа, яка має відповідати за врегулювання конфлікту інтересів. Щодо Калуша і Коломиї ми таких відповідей не отримали", – сказав Сергій Гайдей.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: