fbpx

Біохіміки у Прикарпатському національному університеті на мишах досліджують процеси старіння. ВІДЕО

Суспільство 13:42, 25.01, 2018

Наука на варті молодості і здоров'я. Біохіміки у Прикарпатському національному університеті досліджують процеси старіння на лабораторних мишах.

Мишей вирощували близько 1,5 року. Одні могли їсти досхочу, інших – годували через день. Тепер гризуни на схилі свого віку. І тепер завдяки їм науковці зможуть зрозуміти, як голодування впливає на стан організму у старості, йдеться в сюжеті "Каналу 402".

Завідувач кафедри біохімії та біотехнології Володимир Лущак зазначає, що періодичне голодування, пости присутні майже в усіх релігіях.

"Відомо, що це має покращувати стан осіб старшого віку. Ці речі добре відомі. Але реально дотепер невідомо, чому саме періодичне голодування покращує ці стани, які механізми?" – зазначає Лущак.

Науковці сподіваються, що результати досліджень зможуть полегшити важкі недуги, що виникають у похилому віці, як наприклад хвороби Паркінсона чи Альцгеймера. Лущак переконаний, що можливо відсунути розвиток цих паталогій та зменшити їх інтенсивність за рахунок голодування, яке має відбуватися під професійним наглядом.

 

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: