fbpx

Бій у Луганську. Як воювали сепаратисти ДНР 2 червня

Суспільство 13:30, 03.06, 2014

Сепаратисти втратили не менше п'яти бойовиків і міністра самопроголошеної ЛНР.

 

 

Прикордонники майже півдня відбивали атаку чотирьох-п'яти сотень сепаратистів власними силами, пізніше їм на підмогу надіслали два винищувачі, які обстріляли територію навколо частини і змусили сепаратистів злізти з дахів будинків і піти стріляти в супротивника з квартир.

Коли бої спалахнули в самому місті, стався вибух у Луганській ОДА, де розташовуються цивільні структури так званої Луганській народної республіки (ЛНР).
 
За словами очевидців і сепаратистів, український винищувач завдав прицільного удару по будівлі адміністрації. Однак у штабі АТО і МВС цю версію спростовують. Так, прес-офіцер антитерористичної операції Олексій Дмитрашевський заявив, що вибух вчинили ті, хто перебував всередині будівлі, ніякого обстрілу авіацією зовні не було.
 
У Міністерстві внутрішніх справ заявили, що він стався внаслідок пострілу із зенітного комплексу з будівлі СБУ. Сепаратисти нібито стріляли по українському літаку, проте ракета зреагувала на тепловий об'єкт (кондиціонер на вікні ОДА) і влучила в будівлю.
 
В результаті вибуху загинули семеро людей, у тому числі міністр охорони здоров'я ЛНР Наталія Архипова. Серед жертв, ймовірно, і Олександр Гізай – керівник військово-патріотичного об'єднання "Каскад", який займався патріотичним вихованням молоді та допомагав адаптації колишніх ув'язнених.
Щодо бою у прикордонній частині, то прикордонникам вдалося вбити п'ятьох бойовиків і поранити ще не менше вісьмох. Серед прикордонників – десяток поранених.
 
За матеріалами: Корреспондент.net
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: