fbpx

Бійці 5-го батальйону говорять, що бронетехніка їм не допоможе

Суспільство 11:34, 12.07, 2014

Бійці п’ятого батальйону, які склали зброю і повернулися на Прикарпаття, переконані, що навіть надання бронетехніки батальйону нічого не змінить, хлопців не навчали нею користуватися.

Бійці Юрій і Тарас говорять що сам виїзд батальйону на АТО був злочинним.

"Обіцяли, що будемо охороняти блокпост подалі від центру бойових дій. Але кинули в центр бойових дій без техніки. І навіть якщо буде техніка, батальйон не зможе брати участь у бойових діях. У батальйоні немає жодного бійця, який б міг керувати танком, БТР-ом чи БМП, нас просто до цього не готували", – розповідає боєць батальйону.

Батальйон може виконувати завдання, які були поставленні спочатку: охороняти стратегічні об'єкти на території області або блокпости у третьому ешелоні АТО, тому що, за словами хлопців, "з автоматами Калашникова в зоні бойових дій робити нічого".

Чоловіки закликали жінок та батьків бійців 5-го батальйону не надіятись на накази керівництва, а у будь-який спосіб витягувати хлопців з АТО. 

Складання зброї і прибуття назад на Прикарпаття чоловіки пояснили тим, що в зоні АТО до їхніх вимог не прислухалися, "там нікому не дають слова сказати". Більшість бійців, коли телефонують додому, говорять, що все добре, щоб не засмучувати близьких.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: