fbpx

Бійці Івано-Франківського спецбатальйону отримуватимуть зарплату від 4200 грн, – командир

Суспільство 08:48, 12.06, 2014

Згідно з наказом Міністерства оборони України, в Івано-Франківську створюється спеціальний батальйон оперативного призначення Нацгвардії. Таку ідею запропонувала ініціативна група Західних регіонів України.

 

Про це повідомив командир батальйону оперативного призначення Нацгвардії Євген Литовець під час політичного ток-шоу «Прямим текстом» з Остапом Дроздовим  на телеканалі ZIK.

Згідно з наказом № 60 30.05.14 Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова,  спеціальний батальйон утримуватиметься з Держбюджету. Відтак, учасникам бойових дій передбачена заробітна плата від 4200 грн. і вище, а також соціальний пакет та страхування.

Варто зазначити, що гвардійці братимуть участь в АТО, тож на них поширюється дія  закону України про учасників бойових дій з усіма його пільгами.

До батальйону можуть зголошуватися добровольці віком від 18 до 55-ти років. Однак, особливу ставку керівництво все ж таки робить на військовослужбовців. Мовляв, у них конкретне завдання – перемогти війну.

«Я не прихильник того, щоб у лави батальйону йшла молодь. Тому що  я роблю ставку на те, щоб молодь будувала Україну», – розповідає Євген Литовець.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: