fbpx

Бійцю з Прикарпаття потрібний апарат для штучного дихання

Суспільство 11:17, 30.03, 2018

35-річний Андрій Козюк – із села Верхній Вербіж Коломийського району. На війну пішов добровольцем у 2014 році. Служив у 79 аеромобільній бригаді, потім у 30 Новгород-Волинській, з якої й демобілізувався два роки тому. Після поранення та важких контузій чоловік геть втратив сон, і йому потрібен спеціальний апарат для штучного дихання.

Про це пише "Репортер".

Під час обстрілів біля Артемівська та Авдіївки отримав контузію і серйозне поранення руки. Андрій вже три роки судиться з частиною, бо там не визнають, що поранення отримав під час виконання зав­дання. Зараз уже щось вийшло на лад. Має поїхати та забрати результат службового розслідування. З тими паперами надіється отримати хоч якусь компенсацію за лікування.

Андрій вже два роки як вдома. Недавно почалися серйозні проблеми зі здоров’ям – чоловік втратив сон. Закинув на деякий час роботу водієм, бо боявся за пасажирів.

Знайомі порадили звернутися у Лабораторію сну, що на Київщині. На початку березня поїхав на огляд, де його обстежили спеціальними апаратами. Виявилося, що під час спання в Андрія на 40-50 секунд зупиняється дихання.

"Діагностували до 02.00 ночі, а потім підключили спеціальний апарат штучної подачі кисню, – розповідає чоловік. – Підстроїли під мене – і до восьмої ранку спав, як мала дитина. Тоді вперше нормально поспав за два місяці".

Той апарат Андрію дали додому на тиждень. Оренда – 400 гривень за добу. Аби викупити апарат, треба 52 тис. 800 грн. Для родини атовця нині це непідйомна сума.

"Я розумію, що то не 50 тисяч євро, але 50 тисяч гривень для мене зараз дуже багато, – говорить Козюк. – До війни я б навіть не переживав – витяг з кишені. Мав добру роботу, машину, їздив за кордон, закуповував там товари і продавав по Україні. Будуватися почав. Можна сказати, війна все забрала".

Реквізити для допомоги:

Картка Ощадбанку
5167 4901 0129 4644 – Андрій Козюк.

Телефони Андрія: 098 963 07 90, 097 784 46 42

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: