fbpx

Благодійний фонд "Новий Івано-Франківськ" зробив подарунки гравцям в Боча. ФОТО

Спорт 13:33, 08.11, 2017

Благодійний фонд Олександра Шевченка "Новий Івано-Франківськ" долучився до проведення Кубку Західної ліги із гри в Боча.

Це паралімпійський вид спорту, в якому гравці намагаються максимально наблизити м’ячі свого кольору до білого, який називають Джеком. Такий спорт потребує зосередженості і спритності. Та на майданчику панувала дружня і позитивна атмосфера. Адже для більшості цих людей такі змагання – можливість поспілкуватись та обмінятись досвідом.

Кубок Західної ліги з гри боча відбувся вперше. До Івано-Франківська приїхали спортсмени із майже десяти областей: Полтави, Луцька, Закарпаття, Хмельницького, Чернівців, Львова.

"Для цих людей такі змагання – можливість найперше поспілкуватись. Бачите, у нас панує дружня атмосфера, усі усміхаються, у всіх чудовий настрій. Хотілось би, аби до нас повернулась обличчям влада. І виділила нам бодай якісь кошти на таку спортивну подію. Бо поки що усе тримається на меценатах. Тим паче, що наступного року ми як переможці знову прийматимемо у нашому місті ці змагання", – каже представник Національної асамблеї інвалідів України, член команди УКРОПу Микола Макар.

Змагання тривали два дні. У фіналі зійшлись команди Закарпаття та Івано-Франківська. Перемогу отримали господарі.

"Я вже брала участь у чемпіонаті України із бочі. Це мої другі такі серйозні змагання. І я дуже рада, що ми із напарницею зуміли перемогти та здобути кубок", – каже франківчанка Анна Остапів.

Проте цінні подарунки від БФ Олександра Шевченка "Новий Івано-Франківськ" отримали не тільки переможці, а й усі учасники змагань.

"Для благодійного фонду Олександра Шевченка "Новий Івано-Франківськ" така акція не одинична. Ми вже багато років поспіль працюємо із людьми з особливими потребами. Уже завтра у туристичному комплексі "Буковель" розпочинається черговий заїзд соціальної програми реабілітації для людей на візках. Курорт повністю пристосований до усіх їхніх потреб. Дуже шкода, що наша влада не дбає про своїх громадян із особливими потребами. Фактично, такі люди позбавлені навіть елементарної можливості вийти із власної оселі. Проте вони демонструють високі спортивні досягнення,  що ми й побачили на цих змаганнях", – сказав помічник-консультант народного депутата України Олександра Шевченка Андрій Сторожук.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: