fbpx

Благодійний фонд Олександра Шевченка підтримав франківську школярку Наталю Павлюк

Політика 18:57, 03.04, 2018

10-класниця франківської ЗОШ № 13 Наталія Павлюк щойно повернулась із Києва. Там дівчинка представляла Прикарпаття на Міжнародному конкурсі українознавців, який організувала Мала академія наук України.

Проте ще до початку поїздки у школярки виникли труднощі із фінансами. Грошей на дорогу у дівчинки не було. А в Департаменті освіти тільки розвели руками: мовляв, майже дві тисячі гривень на такі потреби не передбачено.

"Сама я ще не заробляю. Просила б коштів у батьків та рідних. Проте ми вирішили звернутись до БФ Олександра Шевченка "Новий Івано-Франківськ". І тут нам допомогли", – розповідає Наталія Павлюк.

За результатами конкурсу, з-поміж десятків науковців з усієї України юна франківчанка посіла третє місце.

"Перший день ми мали тестові завдання. А наступного я захищала свою наукову працю. Розповідала про громадсько-політичну діяльність Оксани Попович. Це дисидентка, правозахисниця, учасниця низки організацій українського визвольного руху. Словом, жінка, яка все своє життя боролась за Україну. Дуже рада, що мою працю так високо оцінили", – каже школярка.

"Розвиток талановитих дітей Івано-Франківська, їхня участь у таких конкурсах, фестивалях та інших заходах – одне із пріоритетних завдань БФ Олександра Шевченка "Новий Івано-Франківськ". Ми допомагаємо юним науковцям, спортсменам. Адже це інвестиція у майбутнє нашого міста та нашої країни", – наголосив представник БФ Олександра Шевченка "Новий Івано-Франківськ" Денис Бондарчук-Грита.

 

На правах реклами.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: