fbpx

Блаженніший Святослав у Франківську назвав свою улюблену колядку. ФОТО

Культура 16:31, 14.01, 2019

Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук, що прибув до Франківська на закриття міжнародного фестивалю "Коляда на Майзлях", взяв участь у архієрейській святій літургії в храмі Царя Христа монастиря оо. Василіян на Майзлях.

КУРС писав, що святкування останнього дня Х Міжнародного фестивалю "Коляда на Майзлях" розпочалось Архієрейською Божественною Літургією, яку очолює Глава УГКЦ.

Після святкової служби Божої Блаженніший дав короткий брифінг разом із міністром культури Євгеном Нищуком.

"Ми бачимо, що наша коляда – це великий духовний спадок. Наша коляда є універсальною і зрозумілою у всьому світі. Коляда є символом всенародного єднання. Колядуючи, ми визнаємо і утверджуємо свою віру. Колядка "Нова радість" – моя улюблена серед інших, бо її в 5 років мене бабуся вчила", – поділився емоціями патріарх Святослав Шевчук.

Його підтримав Євген Нищук. Завдяки підтримці міністра франківський фестиваль "Коляда на Майзлях" цього року отримав статус міжнародного.

"Коляда – це велика складова української культури. А фестиваль "Коляда на Майзлях" дає можливість засвідчувати і передавати наші традиції наступним поколінням. На фестиваль цьогоріч приїхали учасники і з прифронтової Волновахи, і з Попасноі – і бажали нам всім миру. Завдяки фестивалю туристи їдуть до Франківська. Їдуть, бо кажуть, що по-справжньому відчути Різдво можна тільки на Прикарпатті", – сказав Євген Нищук.
Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!
 
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: