fbpx

"Блокпост Пам’яті": франківцям презентували виставку речей, які зібрали місії-200 в зоні війни. ФОТО

Суспільство 19:57, 30.01, 2019

У Франківську в музеї "Герої Дніпра" відкрили виставку особистих речей загиблих атовців та предметів, знайдених у зоні бойових дій на сході України.

Вітрини, в яких розташовані експонати, змонтовані із ящиків з-під снарядів і гранат. У них – речі загиблих воїнів, які передавали з війни родичам, друзям та побратимам. Серед них фото героїв, ікони, документи, боєприпаси, годинники, телефони, записники та інші особисті речі, пише Галка.

Також на виставці презентували предмети, які зібрали волонтери з 1 вересня 2014 року в пошукових місіях "Евакуація 200" і "Чорний тюльпан". Вони працювали на територіях, які наразі не контролюються Україною: це Іловайськ, Дебальцеве, Донецький аеропорт та інші.

За словами організатора виставки, голови Міжнародної асоціації дослідників фортифікації "Цитадель" Павла Нетьосова, ця експозиція – найменше, що можна зробити для вшанування пам’яті загиблих українських воїнів.

"Концепція виставки – заповнити порожнину ящиків з-під боєприпасів речами, які несуть пам’ять про бійця. Звідси і назва "Блокпост Пам’яті". Це спільний проект цивільно-військового співробітництва. Схожі вітрини з речами героїв є і в інших містах України. Також днями ми презентували її міжнародній громадськості в Польщі", – каже Павло Нетьосов.

За словами військовослужбовця підполковника Владислава Кравченка, ще одна мета експозиції – представити докази російської агресії в Україні.

"Кожна річ, кожна фотографія – це свідчення масштабного злочину в історії сучасної України. Плануємо продовжувати презентувати цей проект і в інших країнах",  зазначив він.

Вхід на виставку вільний.

В першу чергу її покажуть франківським школярам.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: