fbpx

Bloomberg назвав країни, яким найбільше загрожує старіння. ІНФОГРАФІКА

Економіка 22:39, 01.02, 2017

Україна опинилася серед країн із високим індексом старіння за версією Bloomberg, однак обійшла Росію.

У світі чисельність працездатного населення скорочується швидше, ніж очікувалося, в результаті чого залишається все менше людей, які можуть підтримати населення похилого віку, передає ТСН.

Bloomberg вирахував індекс старіння населення – відношення кількості людей, які працюють, до пенсіонерів. 

До десятки країн із найбільшим індексом старіння увійшли Франція (2,2), Сінгапур (2,2), Мальта (2,3), Шрі-Ланка (2,3), Білорусь (2,3), Японія (2,3), Росія (2,4), Греція (2,5), Таїланд (2,6) та Болгарія (2,6).

Показники України трохи вищі за вказані вищі країни – в нашій державі, за даними агенції, на пенсіонера припадає 3 людини, які працюють.

Індекс старіння Bloomberg демонструє залежність, засновану на статутному пенсійному віці кожної країни. До розрахунків брали пенсійний вік у 178 країнах.

"Демографічні показники не можна ігнорувати, але є рішення. Ці рішення мають бути культурними, політичними, економічними. Там немає чарівної відповіді. Реальність така, що у Китаї стан справ буде інакшим, ніж в Італії", – сказала Сюзан Канкель, директор геронтологічного центру при Університеті Маямі в Оксфорді.

У Китаї індекс старіння дорівнює 3,5, в США  4,4, в Нігерії  4,8, в Венесуелі  5,1. Найкраща ситуація складається в Уганді  там 9 людей із роботою на одного пенсіонера.

Нагадаємо, раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що нібито в Україні планують підвищити пенсійний вік. Це нібито передбачено в проекті оновленого меморандуму про співпрацю з МВФ. В уряді заперечують, що погодилися на підвищення пенсійного віку.

Так, міністр соціальної політики Андрій Рева заявив що не розуміє, чому Міжнародний валютний фонд наполягає на змінах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: