fbpx

Богдан Гаврилишин розповів франківським студентам, що потрібно для "українського економічного дива"

Суспільство 12:28, 21.10, 2014

Український науковець, почесний доктор Прикарпатського національного університету Богдан Гаврилишин вважає, що для того, щоб відбулося українське економічне диво, потрібно побороти корупцію та бюрократію в країні.

Про це Богдан Гаврилишин заявив на зустрічі зі студентами Прикарпатського університету імені Василя Стефаника.

"Диво станеться, так як це було свого часу у Німеччині, Італії чи Японії", – говорить Гаврилишин.

На думку науковця, потенціал "українського економічного дива" більший, ніж у згаданих країнах, ці країни у час своїх економічних перетворень не мали такого потенціалу, як Україна.

Для того, щоб таке диво сталося, на думку науковця, потрібно перш за все зменшити рівень корупції, адже у тих країнах, в яких це відбулося, майже нема корупції. По-друге, потрібна добра судова система, яка б могла захистити право громадян на власність. По-третє, треба створювати умови для внутрішніх інвестицій, щоб багаті люди не зберігали свої кошти на Кіпрі, а вкладали у розвиток української економіки.

Наразі, за словами Богдана Гаврилишина, головними пересторогами для економічного дива залишаються внутрішні чинники, корупція та бюрократія.

Довідково: Богдан Гаврилишин є членом Римського клубу, членом Міжнародної академії менеджменту, членом Світової академії мистецтва та науки, доктором економіки Університету Женеви, почесним доктором права Йоркського університету (Канада) та Університету Альберти (Канада), почесним доктором Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: