fbpx

Богдан Гриновецький заявив, що буде радий вчетверте очолити Апеляційний суд

Суспільство 14:18, 01.10, 2018

3 жовтня в новоутвореному Івано-Франківському апеляційному суді відбудуться вибори голови. На посаду голови вчетверте збирається претендувати Богдан Гриновецький.

Про це йшлося сьогодні на прес-конференції в суді. 

26 червня 2018 року на виконання Указу Президента України зареєстровано юридичну особу – Івано-Франківський апеляційний суд.

Юрисдикція нового суду поширюватиметься на апеляційний округ, що включає в себе Івано-Франківську область.

Голова Апеляційного суду в Івано-Франківській області Богдан Гриновецький зазначив, що реформа направлена на оптимізацію роботи судової системи і наближення судів до громадськості…

"Оцінити, яка ефективність цих змін, поки що нам тяжко",  сказав Гриновецький.

Він також додав, що через переведення 15 суддів Апеляційного суду в Івано-Франківській області на роботу в новий Івано-Франківський апеляційний суд розгляд справ, які перебували у провадженні цих суддів та були призначені до розгляду, на цьому тижні не відбудеться.

Вибори голови Івано-Франківського апеляційного суду відбудуться 3 жовтня.

Богдан Гриновецький на запитання, чи буде він балотуватися на посаду голови апеляційного суду вчетверте, відповів, що не він "вирішуватиме це питання".

Але додав, що в законі чітко прописано, що робота суду починається з нового листка і попередні кадрові призначення чи посади до уваги не беруться.

"Жодних обмежень щодо претендентів на посаду голови нового суду немає. Якщо колеги мене оберуть головою, я буду радий, що я очолив новий суд у процесі реформи", – сказав Гриновецький.

Запрацює новоутворений суд у день публікації в газеті "Голос України" повідомлення голови суду про початок роботи.

"Після того як буде обраний новий голова суду, він розмістить оголошення в газету. Лише після цього реформований суд почне роботу",  сказала т.в.о. керівника апарату Івано-Франківського апеляційного суду Оксана Розвадовська.

Нагадаємо, втретє Богдана Гриновецького на посаду голови апеляційного суду обрали у квітні минулого року.  

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: