fbpx

Богородчанський район підписав Угоду про співпрацю з ґміною Щурова

Суспільство 14:10, 24.03, 2015

Керівники Богородчанського району обговорили із польською делегацією кроки майбутнього співробітництва та офіційно підтвердили це підписанням Угоди про співпрацю між Богородчанським районом та ґміною Щурова.

Голова Богородчанської районної ради Михайло Головчук, голова райдержадміністрації Ярослав Паранюк  зустрілися з делегацією ґміни Щурова Бжеського повіту Малопольського воєводства Руспубліки Польща, до складу якої входили війт ґміни Щурова Мар’ян Залевський, голова Ради ґміни Тирха Казімєж, радник війта ґміни Щурова Михайло Пастух та депутат ради ґміни Щурова Станіслав Бужава, передає КУРС з посиланням на Богородчанську райраду.

"Радий вітати Вас на нашій землі. Між нашим районом та ґміною Щурова є співпраця у галузі культури, спорту, охорони здоров’я та молодіжної політики. Рік тому молоде українське покоління зламало режим тодішньої влади. Як сказав Тарас Шевченко, "Борітеся – поборете", і це зрозуміли молоді українці, які хочуть бачити себе у Європі. Саме тому відносини між нашими країнами повинні будуватися в першу чергу на налагодженні зв’язків між молоддю наших двох країн.Також дякую Вашим громадянам за допомогу українським бійцям в зоні проведенні АТО. Генератори, ліки та інша допомога для них є дуже важливими. Хочу зазначити, що ми відчуваємо себе як удома, перебуваючи з візитами у Вас, за що також Вам вдячний. Сподіваюся, що з підписанням цієї Угоди наша співпраця у майбутньому стане ще тіснішою і результативнішою", – наголосив голова райдержадміністрації Ярослав Паранюк. 

"Нам приємно будувати співпрацю між країнами слов’янського світу, але тільки з цивілізованими країнами. І надіюся на подальші дружні стосунки між нашими народами",  зазначив голова районної ради Михайло Головчук. 

Зі свого боку, представники ґміни Щурова подякували районній владі за добру співпрацю та зазначили, що й надалі вона буде сприятиме наближенню Богородчанщини до кращих європейський практик функціонування органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та бізнесу. 
 

За українським звичаєм, учасники делегації та районна влада посадили в парку селища кущі калини, деревця бука та клена.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: