fbpx

Богословська розповіла, що Леніна в Харкові розбирають на шматочки, як Берлінську стіну

Політика 08:50, 29.09, 2014

Інна Богословська, яка була присутня при знесенні пам'ятника Леніну на площі Свободи в Харкові, розповіла, що людей, які зібралися на площі, попереджали, що звалити пам'ятник буде неможливо, але "все можливо, були б бажання і воля".

"Казали, що потрібно тиждень на знесення пам'ятника і що він цільнолитий, важить 30 тисяч тонн, провалить землю, впаде в метро… В результаті виявилося, що він порожній всередині. Дуже символічно. Його зараз ріжуть на шматки, як Берлінську стіну", – розповіла вона, передає ZN.ua.

Політик розповіла, що дуже рада знесенню пам'ятника. "Сьогодні був прекрасний "Марш миру". Потім з 10 тисяч людей, які були на марші, тисяча найактивніших розвернулися і пішли у зворотний бік, громити Леніна. Потім підтяглися харків'яни, і з тисячі стало три, потім п'ять", – повідомила Богословська.

"Що ще дуже важливо: у Харкові завжди була проблема, навіть до недавнього часу, коли об'єднувалися в одній справі різні рухи. Сьогодні ж на марш прийшли всі, ніхто на себе не перетягував ковдру. Губернатор – молодчина. Вперше демонструється таке чітке розуміння, що влада повинна бути з суспільством, слухати і розуміти суспільство", – додала вона.

Говорячи про роботу правоохоронних органів, Богословська зазначила грамотну роботу харківської міліції.

"Стільки часу ми боролися, щоб в Харкові була нормальна міліція. І зараз відсотків 20 працівників міліції налаштовані абсолютно патріотично. Міліція взяла на себе шалену роботу – кожен день відловлюють і терористів, і сепаратистів. Вчора не дали відбутися превеликому сепаратистському шабашу. Сьогодні також не допустили сепаратистів на площу для вчинення провокацій",  підкреслила вона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: