fbpx

Бородайко ремонтує колишнє "Молочне кафе", щоби запропонувати його "McDonald’s"

Суспільство 15:45, 27.10, 2015

У приміщенні колишнього "Молочного кафе" в Івано-Франківську, власником якого є забудовник Костянтин Бородайко, почалися ремонтні роботи.

Декілька тижнів тому навколо приміщення "Молочного кафе" у Франківську змонтували паркан, а всередині почали ремонтні роботи. Водночас франківський художник Петро Буяк в мережі Фейсбук поширив фейкову інформацію про те, що приміщення готують до відкриття Центру сучасного мистецтва від Пінчук Арт-центр. А декілька днів тому на паркані з’явилася символіка мережі закусочних "McDonald’s".

Проте, як повідомили "Галці" в центральному офісі компанії "McDonald’s" в Україні, відкриття закусочної в Івано-Франківську планується, але не найближчим часом, а до ремонтних робіт в приміщенні в центрі міста компанія не причетна.

За роз’ясненнями ми звернулися до власника приміщення Костянтина Бородайка. Підприємець розповів, що в "Молочці" наводять лад – прибирають і проводять ремонтні роботи.

"Працюємо над підготовкою приміщення – прибираємо, вичищаємо і робимо ремонт. Готуємо пропозицію для компанії "McDonald’s". Якщо пропозиція зацікавить, то в Франківську буде кафе "McDonald’s", – каже Бородайко.

Водночас в департаменті містобудування і архітектури говорять, що дозволів на реконструкцію будівлі не видавали, а якщо мова йде про ремонтні роботи, то їх можна проводити без погодження.

"Незрозуміло, що і хто і на основі чого там робить. До нас ніхто не звертався. Якщо планували проведення реконструкції – змінювати несучі стіни, фасад чи перекриття, то мали б звертатися до нас, якщо нічого не будуть змінювати, то це ремонтні роботи", – каже головний архітектор міста Володимир Гайдар.

Також Гайдар зазначив, що має побоювання щодо ремонтних робіт:

"Лиш би вони зараз не пхалися в фасад – щось надбудовувати, добудовувати. Бо це в нас люди вміють. Це однозначно недобре".

Скільки триватимуть роботи з підготовки приміщення та переговори з компанією "McDonald’s", наразі невідомо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: