fbpx

Будинки-інтернати, як і всі інші установи області, повинні зменшити споживання газу

Економіка 17:05, 07.08, 2014

Обласна влада зобов’язує будинки-інтернати області переходити на альтернативне опалення.

Зараз основним завданням інтернатних установ області є підготовка до зими. В умовах підвищення тарифів на природний газ та планів щодо зменшення використання газу на 30% інтернати повинні подумати про встановлення альтернативних джерел опалення.

"Департамент соціальної політики не очікує, що буде 1 жовтня, коли почнуть надходити листи, що замерзають діти. Ми ініціювали обстеження всіх установ. Розмістили оголошення про співпрацю з інвесторами. Проводяться розрахунки і за підсумками будуть надані пропозиції. Є випадки, що невигідно вкладати в обладнання кошти, тому що інвестору це не окупиться. Але є випадки, де вже є напрацювання і укладені договори", – повідомила начальник управління соціального захисту населення Людмила Непийвода.

Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Сергій Аадмович, минулого тижня створено асоціацію виробників котелень на твердому паливі.

"Зараз ці виробники вже між собою конкурують за кращі об’єкти. Не то що ви їх повинні шукати, а ви маєте можливість вибрати кращих, просто треба активніше до цієї справи долучатися", – звернувся до керівників районних управлінь соцзахисту Адамович.

Нагадаємо, Мінрегіонбуд поставив завдання перед керівниками областей зменшити споживання природного газу на 30% в період опалювального сезону 2014-2015 років. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: