fbpx

Буджак розповів, хто затримує ремонт доріг на Прикарпатті

Суспільство 15:52, 21.06, 2017

ТзОВ "Івано-Франківськавтодор" оскаржило в Антимонопольний комітет три тендери, які оголосила Служба автомобільних доріг в Івано-Франківській області. Через це на Прикарпатті на невизначений термін затягується ремонт доріг.

Про це повідомив начальник Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області Василь Буджак.

"Відповідаю тим, кого цікавить, чому не ремонтуються деякі дороги на Прикарпатті. Поданням скарг 14 і 16 червня до колегії Антимонопольного комітету України з розгляду скарг у сфері публічних закупівель ТзОВ "Івано-Франківськавтодор" відтерміновує на невизначений термін", – написав Буджак у Фейсбуці.

На розгляді в Антимонопольному комітеті перебувають скарги щодо тендерів на поточний середній ремонт доріг: Н10 "Стрий – Мамалига" від Болехова через Калуш до Івано-Франківська; Н18 "Івано-Франківськ – Тернопіль" через Тисменицю до межі з Тернопільською областю та Т0906 "Івано-Франківськ – Надвірна".

В усіх скаргах ТзОВ "Івано-Франківськавтодор" посилається на "порушення законодавства та встановлення замовником дискримінаційних вимог у документації конкурсних торгів".

"Зі скарг зрозуміло, що "Івано-Франківськавтодор" не задовольняють вимоги в тендерній документації, які передбачають необхідну кваліфікацію, аналогічний досвід ремонтних робіт в попередніх роках, наявність необхідної техніки і персоналу. Для прикладу, ТзОВ "Івано-Франківськавтодор" оскаржує вимогу щодо надання переліку усіх машин, механізмів, техніки та обладнання, які необхідні для виконання робіт, вимог технічного завдання, оскільки у разі визнання його переможцем торгів він зобов'язується залучити техніку, якої У НЬОГО НЕМАЄ, на умовах, мабуть, субпідряду, оренди чи інших",  наголошує Буджак.

Розгляд скарг Антимонопольний комітет призначив на 5 липня.

"Підхід ТзОВ "Івано-Франківськавтодор" зрозумілий: "спочатку дайте мені роботу, а тоді я шукатиму техніку і спеціалістів", що, звичайно, не влаштовує замовника робіт, бо ставить під сумнів вчасне і якісне виконання ремонту доріг. До речі, на скарги іншого змісту, які ТзОВ "Івано-Франківськавтодор" вже подавав 28 квітня, тендерний комітет вніс поправки з урахуванням їх побажань. Також доводжу до відома, що тендерний комітет Служби автодоріг при розробці тендерної документації бере за основу Типову документацію для попереднього відбору (попередньої кваліфікації учасників торгів), розроблену Європейським банком реконструкції і розвитку, бо маємо за мету, аби наші дороги відповідали стандартам європейських країн", – підсумовує Василь Буджак.

Нагадаємо, генеральним директором ТзОВ "Івано-Франківськавтодор" є Андрій Шуневич. Фірма має пріоритет на ремонт доріг в Івано-Франківську, її вважають наближено до керівництва фракції "Свобода" у міськраді. "Івано-Франківськавтодор" заснували Андрій Шуневич, Володимир Височанський та Ігор Возний, депутат Надвірнянської міської ради від БПП "Солідарність" (раніше був депутатом міськради у Надвірній від "Сильної України" Сергія Тігіпка).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: