fbpx

Бурштин готується до утворення ОТГ

Політика 16:25, 01.02, 2018

Аби обговорити плюси і мінуси утворення об’єднаної територіальної громади, до Бурштина на зустріч з місцевими депутатами приїхали представники департаменту освіти, охорони здоров’я та житлово-комунальної сфери.

Довкола Бурштина має об’єднатися 18 населених пунктів. Серед них Бовшів, Задністрянськ, Мартинів, Тенетники. Окрім цього, до Бурштинської ОТГ мають намір приєднатися ще й два села Рогатинського району. Це Заливки і Сарники. Наразі населення Бурштина – 16 тисяч людей. Якщо утвориться ОТГ, громада налічуватиме 25 тисяч населення.

“В громаду об’єднуватися треба. Для Бурштина це лише плюс. Я вірю, завдяки тому, що ОТГ матиме велику кількість землі, прийдуть інвестори. Бурштин буде центром, навколо нього об’єднається громада. Наразі Бурштин має всі структури, які потрібні для ОТГ. Це і соціальні служби, і  ЦНАП. Так що людям не доведеться далеко їздити за послугами”, – розповідає депутат Бурштинської міської ради від фракції “ВОЛЯ” Ігор Дулик. 

Об’єднуватися в громаду села можуть розпочати лише після прийняття закону України про створення ОТГ наволо міст обласного значення, каже Ігор Дулик. Саме тоді до Бурштинської ОТГ зможуть приєднатися села Рогатинського району.

“Ми будемо ініціювати, аби після об’єднання в ОТГ кожне село прописувало в статуті умови, при яких голосування депутатів ОТГ буде дійсним чи можливості відкликати свого депутата. Адже села і місто Бурштин будуть в нерівних умовах. Наших депутатів 26, а від сіл доберуть всього 10”, – вважає Ігор Дулик.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: