fbpx

Бистриця Надвірнянська і Бистриця Солотвинська чисті, Прут – слабко забруднений

Суспільство 20:19, 10.01, 2018

Як повідомили в обласному управлінні водних ресурсів, у грудні відібрано та проаналізовано чотири проби поверхневих вод в районах питних водозаборів, а саме р. Бистриця Надвірнянська в селі Черніїв, р. Бистриця Солотвинська в селі Скобичівка та дві проби р. Прут в м. Яремче та р. Любіжня в смт. Делятин.

Стан води в усіх річках області задовільний і характеризується середньостатистичними значеннями показників якості.

Вода в річках Бистриця Надвірнянська і Бистриця Солотвинська, що є джерелами питного водопостачання м. Івано-Франківська, є чистою, вміст заліза та показник БСК5 знизилися, проте незначно піднявся вміст амоній-іонів. Відповідно до Методики води в річках є ІІ класу якості, 2 категорії і за станом є "добрі", за ступенем чистоти – "чисті".

У створі на р. Прут в порівнянні з попереднім кварталом спостерігається підвищення вмісту амоній-іонів, показників ХСК та БСК. Відповідно до Методики екологічної оцінки води в річці Прут є ІІІ класу якості 4 категорії і за станом води є "задовільні", за ступенем чистоти – "слабко забруднені".

Стан води в річці Любіжня не змінився. За екологічною класифікацією води в річці є ІІІ класу якості 4 категорії і за станом є "задовільні", за ступенем чистоти – "слабко забруднені".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: