fbpx

Бюджет-2019: Франківськ позичить понад півмільярда гривень

Економіка 16:09, 12.12, 2018

Сьогодні на розгляд виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради винесли проект бюджету міста на 2019 рік.

Проект бюджету з’явився на сайті міськвиконкому сьогодні вранці.

Доходи бюджету на наступний рік планують встановити у сумі 3 007 254 300 гривень, у тому числі доходи загального фонду місцевого бюджету – 2 903 443 300 гривень та доходи спеціального фонду місцевого бюджету – 103 811 000.

Видатки – у сумі 3 545 217 300 гривень, у тому числі видатки загального фонду місцевого бюджету – 2 294 403 300 гривень та видатки спеціального фонду місцевого бюджету – 1 250 814 000 гривень.

"500 мільйонів нам не вистачає. Будемо десь позичати. Ситуація буде ще гірша, ніж цього року, – сказав міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.  Але, незважаючи на все, ми зберегли всі виплати, які були цього року. Мабуть, вперше за 10 років ми приймаємо дефіцитний бюджет. От вам і децентралізація".

Серед захищених видатків місцевого бюджету встановлять: оплату праці працівників бюджетних установ; нарахування на заробітну плату; придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів; забезпечення продуктами харчування; оплату комунальних послуг та енергоносіїв; обслуговування місцевого боргу; поточні трансферти населенню; поточні трансферти місцевим бюджетам; окремі заходи з реалізації державних (регіональних) програм, не віднесені до заходів розвитку, у частині видатків на оплату праці та нарахування на оплату праці працівників закладів охорони здоров’я та оплату енергосервісу.

За рахунок коштів місцевого бюджету планують встановити надбавку за складність, напруженість у роботі в розмірі 50% від посадового окладу інструкторам з фізкультури; у розмірі 25% від посадового окладу – музичним керівникам, у розмірі 15% від посадового окладу вихователям у таких закладах освіти міста – дитячих садках, загальноосвітній школі-садок №3, початковій  школі "Пасічнянська", початковій школі імені Софії Русової, навчально-реабілітаційному центрі Івано-Франківська. Також міська рада прийме рішення здійснювати щомісячне преміювання у розмірі одного посадового окладу шеф-кухарів, кухарів у цих закладах.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: