fbpx

Бюджет участі: визначено 12 проектів франківців, які реалізують за бюджетні гроші цього року

Суспільство 10:31, 03.06, 2016

Загалом на проекти, подані франківцями на конкурс, з міського бюджету витратять понад 500 тисяч гривень.

Про результати онлайн-голосування за проекти франківців, подані в рамках цільової програми бюджету участі міської ради, розповів на брифінгу міський голова Руслан Марцінків

Голосування завершилося 1 червня, у ньому взяли участь 2089 осіб.

"Як на перший раз, достатньо багато проектів було подано. На жаль, переможців не могло бути багато, оскільки ми мали обмеження у фінансуванні. Було передбачено 500 тисяч гривень. Пртое в останні момент вирішили додати 31 028 гривень, для того щоб не розривати проекти", – сказав Марцінків.

Всього з 80 поданих визначено 12 проектів, які будуть реалізовані за кошти міського бюджету у 2016 році.

Найбільше голосів отримав проект депутата міської ради від УКРОПу Віталія Мерінова з облаштування відпочинкової зони  167. Останній переможець  проект з облаштування загальноміського тренажерного майданчика. Майданчик планується на території скверу "Первоцвіт" на Пасічній, на ділянці, право на оренду якої ще оспорюється в судах. 

"Вірю, що навіть ті, хто не переміг, не добрали трохи голосів, зможуть реалізувати проекти за допомогою інших програм міської ради. Наступного року проситиму депутатський корпус збільшити фінансування "бюджету участі" у рази", – зазначив Марцінків. 

"Було багато переживань опозиційних депутатів, що конкурс буде непрозорим, але система так зроблена, що втручання у неї неможливе, все залежить від активності громади",  додав Марцінків. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: