fbpx

Бжезінський: Путін розуміє, що Росія не готова навіть до локальної війни

Політика 07:31, 10.03, 2015

В адміністрації США превалює позиція, що надання летальної зброї Україні може посилити агресію Росії, однак Вашингтон міг би використати цей фактор на випередження, стримавши спроби Путіна йти далі.

Таку думку висловив у понеділок у Вашингтоні колишній радник президента США, відомий політолог професор Збігнєв Бжезінський, передає Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

"Ми маємо зробити це в простий спосіб – попередити Москву щодо поновлення з її боку бойових дій. Що, наприклад, при наступі на Маріуполь та інші важливі міста, Сполучені Штати не матимуть іншого вибору, як забезпечити оборонним озброєнням українських сил для їх захисту",  зауважив професор.

Він підкреслив, що це можна зробити, в тому числі, із залученням союзників США по НАТО, які готові це зробити.

Бжезінський також наголосив, що російська армія зараз не готова на ведення навіть локальної війни з Заходом, не кажучи вже про великомасштабну війну. На його думку, Путін теж розуміє це, натомість вдається до контрпродуктивної демонстрації свого ядерного потенціалу, не усвідомлюючи наслідків.

Крім того, на переконання експерта, в нинішній ситуації Захід має зміцнити санкції проти російської економіки та застосувати секторальні обмеження.

Іншими словами, зауважив він, росіяни повинні отримати потужний сигнал від США і Європи.

"Ми маємо сказати росіянам: ми знаємо, що ви використовуєте силу, і ви знаєте, що ми не можемо зупинити вас контрсилою, але ми значно піднімаємо ціну за це",  наголосив Бжезінський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: