fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Частину соціальних пільг може зберегти доплата з боку Ахметова та інших бізнесменів – нардеп від Прикарпаття

Частину соціальних пільг може зберегти доплата з боку Ахметова та інших бізнесменів – нардеп від Прикарпаття

Політика 09:42, 15.12, 2014

Уряд міг би зобов’язати власників великих приватизованих підприємств, що свого часу отримали їх за заниженими цінами, доплатити гроші у держбюджет. Це може гарантувати збереження частини соціальних пільг для населення.

Таку думку висловив у коментарі Радіо Свобода депутат від Івано-Франківщини, член ради партії "Воля" Юрій Дерев’янко.

Він назвав такий спосіб наповнення головного кошторису країни "приватизаційним компромісом".

"У нас за ці чотири роки було продано (багато – ред.) великої державної власності абсолютно по занижених цінах. Ми не говоримо про конфіскацію, ми не говоримо про реприватизацію. Ті власники, які купили, повинні доплатити, принаймні: а це і "Укртелеком", і величезні енергетичні компанії, які сьогодні генерують величезні прибутки", – говорить він.

Кабмін планує продати 1200 підприємств із списку таких, що не підлягають приватизації, і залишити в цьому переліку 300 об’єктів, заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, представляючи програму дій уряду. Він також додав, що, на його думку, частина корупції, яка є в державі, сконцентрована в державних компаніях.

Телекомунікаційне підприємство "Укртелеком", яке раніше належало державі, за часів правління Януковича перейшло під контроль структур, власником яких є бізнесмен Рінат Ахметов. Приватними стали і кілька великих енергетичних підприємств – "Київенерго" та інші.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: