fbpx

Через рідкісну пам'ять дівчина не забуває нічого - навіть першого дня народження

Стиль життя 22:10, 25.04, 2017

Ви зможете пригадати деталі вашого першого дня народження? Звісно, ні. А ось Ребекка Шарлок пам'ятає. У 27-річної дівчини – гіпермнезія.

Це стан, коли людина не може забути нічого. Вважається, що гіпермнезію мають лише 60-80 осіб у світі. Про це пише видання Bored Panda.

Ребекка може згадати кожну частинку свого життя у деталях: чи то сни у віці 18 місяців, чи фотографування в машині всього на 12-й день після народження.

Дівчина може навіть процитувати усю колекцію книг про Гаррі Поттера.

Зараз вона пише про себе книгу "Моє життя – це пазл".

"У 2014 році я читала газету і побачила статтю про те, що пам'ятати особисті події до чотирьох років – неможливо. І думала: "Що за нонсенс?", – розповідає Ребекка.

Дівчина пам'ятає свій перший день народження:

"Тоді я поняття не мала, що то був за день. Все, що я знала: мама одягає мене в атласну сукню, яка викликала свербіж, і я плакала. Потім мені сказали, що це мій особливий день і багато людей прийдуть, щоб побачити мене. Я досі нічого не зрозуміла, але, зрештою, припинила плакати. Того ж дня батьки подарували мені плюшеву іграшку Мінні Маус. Її обличчя мене лякало, хоч я не могла цього сказати. Все, що я могла – плакати і відштовхувати іграшку подалі".

Ребекка пригадує: коли їй виповнилось 18 місяців, почали з'являтися сни. Тоді вона думала, що справді залишає дім щоночі, тому постійно хотіла, щоб мама була поруч, коли засинала.

"Це правда, що я одна з близька 60 людей у світі, які мають незвичну пам'ять – гіпермнезію. Через це я не можу забути жодного дня свого життя. Я постійно емоційно переживаю своє минуле у дрібних деталях", – додала жінка.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: