fbpx

Членам гаражного кооперативу "Соколи" хочуть перекрити заїзд до власних гаражів

Суспільство 19:40, 02.09, 2014

Півтори тисячі власників гаражів, які знаходять по вул. Вовчинецька, 225 в Івано-Франківську, кілька років воюють з правонаступником заводу «Родон» - фірмою «Х-Адванс» за землю. Люди вважають, що підприємство незаконно приватизувало ділянку площею шість гектарів під їхніми гаражами.

"Приїхали невідомі люди, які при заїзді в гаражний кооператив «Соколи» хотіли поставити гараж і таким чином перегородити заїзд", – розповів юрист кооперативу Роман Жирун.

Конфлікт розпочався з того, що кілька років тому на прохідній автостоянки фірма встановила шлагбаум та замовила приватну охорону. Плату за в’їзд керівництво "Х-Адвансу" встановлювало самовільно, а про зібрані гроші не звітувало.

Як розповідає Жирун, 5 грудня 2013 року виконком Івано-Франківської міської ради дав дозвіл на встановлення ще одного заїзду.

"Міськвиконком вирішив розділити потоки машин. Тут заїзд – там виїзд, – показує юрист на в’їзд, де колись  "Х-Адванс" збирало гроші з гаражників, – Зміна схеми погоджена всіма службами – ДАІ, газканторою, водоканалом»"

Так, в’їзд, який облаштували власники гаражів, невідомі люди намагалися перекрити, встановивши гараж. Вони мотивували це тим, що уклали договір з "Х-Адванс" на оренду землі.

"Будь-яких дозвільних документів на встановлення гаражу немає – проекту, декларації на початок будівельних робіт. Вони просто силовим методом хочуть заблокувати в’їзд", – пояснив Роман Жирун.

Кілька десятків власників гаражів перешкодили встановленню гаража. Через деякий час приїхала міліція та представники охоронної фірми. Правоохоронці взяли пояснення в учасників конфлікту. Після того, всі розійшлися.

Завтра, 3 вересня, Львівський апеляційний адміністративний суд розгляне справу за позовом ТзОВ "Х-Адванс"      до      реєстраційної служби Івано-Франківського міського управління юстиції  про скасування гаражного кооперативу "Соколи".

Крім того, в Івано-Франківському господарському суді перебуває справа за позовом першого заступника міського прокурора Івано-Франківської області про визнання недійсним договору купівлі цієї земельної ділянки і визнання недійсним державного акту на цю земельну ділянку.

"До вирішення справи господарським судом, ми вважаємо, що проводити будь-які дії просто некоректно", – підкреслив Роман Жирун.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: