fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • Заввідділом Івано-Франківської лікарні розповіла, чому влітку загострюються ЛОР-захворювання і як цьому завадити

Заввідділом Івано-Франківської лікарні розповіла, чому влітку загострюються ЛОР-захворювання і як цьому завадити

Здоров'я 16:42, 04.07, 2018

Особливо поширені серед хвороб улітку ангіни та інші захворювання ЛОР-органів – горла, носа та вух. Причини прояснює завідуюча відділенням мікрохірургії ЛОР-органів Івано-Франківської центральної міської лікарні Лідія Кіт.

"Вліту щоразу загострюються хронічні ЛОР-захворювання. Це пов’язано із перепадами температури, а також із тим, що люди не дотримуються оптимального режиму праці і відпочинку", – пояснює лікар Лідія Кіт. 

За її словами, так зване "охолодження" в спеку з допомогою морозива чи купання в холодній воді завдає організму шкоди, оскільки створює стресову ситуацію. 

Ангіни (гострі тонзиліти) та гострі фарингіти – найбільш поширені "літні" захворювання. 

"Може, на перший погляд не так старшно, що болить горло, – каже лікар. – Страшніше, що це може мати наслідки для всього організму. Ускладнюється захворюванням нирок, хворобами серця, суглобів і сполучної тканини".

Якщо біль горла спіткав у дорозі або в іншій ситуації, де немає змоги звернутися до лікаря, Лідія Кіт радить одразу вдатися до антисептиків. Але в жодному разі не приймати антибіотики. "Починати зі знеболення, зі спреїв-антисептиків. які би могли вас на деякий час захистити", – наголошує лікар.  

Ще однією причиною захворювання є надмірне вживання газованих напоїв.

"У їхньому складі є СО2. Вуглекислота пошкоджує слизову оболонку горла і мигдаликів, вони стають більш сприйнятливі до інфекцій. Це ніби частковий опік. Краще вживати негазовану воду, як це робить увесь світ", – акцентує вона. 

Кондиціонер також може бути шкідливий. Температура комфорту в приміщенні – на 3-5 градусів холодніше, ніж на вулиці. Тобто, не варто підтримувати плюс 18 у помешканні, якщо надворі 27 і вище. Тобто, слід уникати різкого охолодження, це провокує сприйнятливість організму до вірусів, йдеться в програмі на Каналі 402. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: