fbpx

Чотири прикарпатських ОТГ отримають дільничних офіцерів поліції

Суспільство 10:52, 15.12, 2018

В рамках проекту "Вартові громади" керівництво поліції Івано-Франківщини і голови ОТГ та їх представники зустрілися з майбутніми дільничними офіцерами, які допомагатимуть громадам.

Наразі відібрано тільки п’ять дільничних в чотири ОТГ, у процесі ще 20 громад. Поки це лише пілотний проект, у якому Івано-Франківщина чи не перша область. Наразі офіцерів відправляють на чотиримісячні навчання, а далі – на службу в територіальні громади. Зокрема, два поліцейські будуть в Печеніжінській ОТГ і по одному – в Рожнівській, Заболотівській і Делятинській громадах, інформує Сектор комунікації поліції Івано-Франківщини.

Т. в. о. начальника ГУНП в Івано-Франківській області Василь Кіцелюк подякував територіальним громадам за те, що відгукнулися і подали пропозиції щодо кандидатів на посади дільничних офіцерів поліції.

"Дякую, що почули нас. Ми підтримали ваші кандидатури. З понеділка офіцери відправляються на навчання, а потім будуть надавати вам допомогу на місцях. Впевнений, що на цьому ми не зупинимося, бо поліція і громада мають працювати спільно. Ми вже маємо позитивні зрушення, які ґрунтуються на довірі",  зазначив Василь Кіцелюк.

Т. в. о. начальника УПД Ірина Зелінська зауважила, що дільничні офіцери поліції підзвітні територіальній громаді, адже їхнє завдання  робота з людьми. Тому в обласній поліції познайомили офіцерів з головами територіальних громад.

Останні пообіцяли підтримувати поліцейських і надати комфортні приміщення для них.

Заступник Ірини Зелінської Андрій Веляник нагадав основну суть проекту. Йдеться про наступне: у кожній ОТГ додатково вводиться посада дільничного офіцера поліції. Громади у рамках проекту може запропонувати свою кандидатуру на цю посаду, що і зробили. Після успішного відбору кандидат навчається, поліція забезпечує його заробітною платою, форменим одягом, а громада – створює відповідні умови для роботи дільничного. Цей працівник стежитиме за порядком тільки на території громади і буде підзвітний їй.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: