fbpx

Чотири вистави Івано-Франківського драмтеатру номіновані на Шевченківську премію

Культура 10:07, 10.11, 2018

У номінації "театральне мистецтво" Національної премії України ім. Тараса Шевченка за перемогу змагатимуться 8 театрів. Серед номінантів вистави директора та художнього керівника Франківського драмтеатру Ростислава Держипільского.

Про це йдеться на сайті премії.

Зокрема, на розгляд журі пропонується феєрія-бурлеск "Енеїда" за однойменною поемою Івана Котляревського, арт-проект "Оскар і Рожева Пані" за Еріхом-Емануелем Шміттом, притча-ораторія "Вона Земля" за Василем Стефаником, неоопера-жах "HAMLET" за Вільямом Шекспіром. Усі постановки режисував Ростислав Держипільський.

У 2014 році глядачі вперше побачили "Енеїду", "Оскара і Рожеву пані" – у 2015-му. Цю унікальну виставу за участі Ірми Вітовської назвали найочікуванішою подією року. "Вона Земля" була створена спільно зі Львівським муніципальним театральним та художньо-дослідницьким центром "Слово і Голос" під керівництвом Наталки Половинки. Неоопера-жах "HAMLET" – одна з останніх робіт Ростислава Держипільського.

Вистави увійшли до номінації "театральне мистецтво" з подання експерта Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка Олега Вергеліса.

Шевченківська премія заснована у 1961-му році і вважається найвищою державною нагородою за внесок у розвиток культури і мистецтва.

На КУРСі у проекті #ЙОД відбулася зустріч з Ростиславом Держипільським – відео тут.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: