fbpx

Чверть франківських випускників початкової школи отримали похвальні грамоти

Суспільство 07:45, 31.05, 2018

У Франківську освітяни оприлюднили результати Державної підсумкової атестації здобувачів початкової освіти.

Вперше атестаційна робота з української мови в 4-х класах була інтегрованою і містила завдання на перевірку результатів навчання з української мови і літературного читання, інформує Департамент освіти Івано-Франківська.

Основна увага була зосереджена на перевірку навчального матеріалу, що опановувався учнями впродовж навчання у початковій школі, а не тільки впродовж навчання у 4 класі; виконанні компетентнісно-орієнтованих завдань різних рівнів складності.

Порушень під час складання ДПА виявлено не було.

Аналізуючи звітні матеріали "Результати державної підсумкової атестації здобувачів початкової освіти у 2017-2018 н.р.", встановлено, що із 2896 учнів четвертих класів підсумкові контрольні роботи з української мови виконували 2852 (98%) учнів, з математики – 2855 учнів (98,5%).

Високий та достатній рівні навчальних досягнень учнів з української мови у 86% учнів, з математики – у 83% учнів.

У порівнянні з минулим навчальним роком високий та достатній рівні навчальних досягнень здобувачів початкової освіти з української мови – на рівні стабільності, з математики – підвищився на 1%.

16 (0,5%) учнів з української мови та 47 (2%) учнів з математики засвоїли програмовий матеріал за курс початкової школи на початковому рівні. В окремих учнів недостатньо сформовані вміння працювати в режимі самостійності та контролю. Серед типових психологічних труднощів виокремлюються діти з послабленим рівнем розвитку сприймання, довготривалої пам’яті, концентрації та стійкості уваги.

Найбільшу складність в учнів у ході виконання підсумкової контрольної роботи з української мови викликало, зокрема, творче завдання на побудову зв’язного висловлювання з 3-4 речень;

завдання відкритого типу на встановлення послідовності або відповідності між 6 компонентами для перевірки розуміння змісту прочитаного тексту і вміння працювати з текстом.

З математики  завдання відкритого типу з розгорнутою відповіддю (розв’язування задач); розв’язування завдань геометричного змісту; порівняння чисел і величин та перетворення величин; знаходження значення виразу (з дужками) з багатоцифровими числами.

Оскаржень процедури проведення та результатів атестації до апеляційної комісії Департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради не надходило.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: