fbpx

Чиновники ОДА побудували корупційну схему на друці української книги, – Левицький

Політика 08:03, 29.11, 2014

Під час засідання бюджетної комісії Івано-Франківської обласної ради стали відомі факти відмивання грошей під час розподілу коштів, виділених на програму підтримки української книги.

Депутат облради Тарас Парфан заявив, що згідно з відповідями на депутатські запити, в 2013-му році з 500 тисяч використано лише 46 тисяч гривень. А в 2014 році станом на листопад місяць з передбачених 440 тисяч гривень на друк україномовної продукції витрачено 77 тисяч гривень.

Директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Ігор Дебенко намагався відповісти на інформацію Парфана. Мовляв, минулого року були введені тендерні процедури, які пригальмували процес. Також у програмі передбачено пункти, по яких не надходили позиції. Але тут втрутився перший заступник голови Івано-Франківської обласної ради Олександр Левицький. За його словами, Ігор Дебенко, очоливши Департамент, зіткнувся з "розбіжностями" у документах і залишив їх без підпису. Відтак, зберіг для обласного бюджету не одну тисячу гривень.

"Ігор Дебенко встановив певні розбіжності в документах, м’яко кажучи. І для того, щоб не підписувати документи, де ці розбіжності потягнуть його у дуже серйозну відповідальність, змушений був діяти так, аби не завдавати шкоди і збитків обласному бюджету. Ті, хто керував цією роботою, вже зараз не працює у Департаменті. Вони робили так, що видавництва офіційно документально підтверджували рахунки, коли в 2, а то й в 3 рази раціональніше можна було використати кошти. Раніше ініціатори цих видань самі визначали видавництво, самі визначали все", – заявив Олександр Левицький.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: