fbpx

Cуд відмовився скасовувати за вирок екс-судді Ігорю Зваричу

Суспільство 10:49, 04.09, 2014

Апеляційний суд міста Києва 1 вересня розглянув апеляційну скаргу адвоката на ухвалу Оболонського районного суду столиці від 26 червня 2014 року про відмову у скасуванні за нововиявленими обставинами вироку цього ж суду щодо колишнього голови Львівського апеляційного адміністративного суду Ігоря Зварича, засудженого за одержання хабарів та інші злочини до 10 років позбавлення волі.

Як підставу для скасування вироку і ухвали районного суду адвокат в якості нововиявленої обставини зазначив нібито незнання райсудом на момент винесення вироку про нову статтю Кримінального кодексу України щодо відповідальності за зловживання впливом, за якою, на думку захисника, мали бути кваліфіковані дії Зварича з призначенням значно меншого покарання і застосуванням амністії, повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Між тим, усі судові інстанції вищого рівня, включаючи Верховний Суд України, підтвердили правильність засудження екс-судді саме за одержання хабарів.

Погодившись із позицією представника Генеральної прокуратури щодо відсутності нововиявлених обставин, які відповідно до закону можуть бути підставою для скасування вироку, апеляційний суд залишив ухвалу райсуду без зміни, а апеляційну скаргу адвоката – без задоволення.

Нагадаємо, у вересні 2011 року вироком Оболонського суду Ігоря Зварича засуджено до 10 років позбавлення волі з позбавленням права займати посади судді та посади пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій у державних установах строком на 3 роки з конфіскацією майна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: