fbpx

"Даноша" завдала мільйонних збитків екології Прикарпаття, – СБУ

Суспільство 17:07, 26.02, 2015

Співробітники Управління СБУ в Івано-Франківській області задокументували факт незаконного відбору підземних вод службовими особами "Даноші".

Співробітники Управління СБУ в Івано-Франківській області задокументували факт незаконного відбору близько 360 тис. м3 підземних вод службовими особами "Даноші" у Галицькому районі Івано-Франківської області. Про це повідомляє прес-служба відомства, передає Калуш-ФМ.

Встановлено, що у порушення статті 23 Кодексу України про надра без наявності спеціального дозволу на користування надрами товариством "Даноша" було видобуто вказану кількість підземних вод на території підприємства для потреб виробничої діяльності. Такими діями службові особи підприємства заподіяли значної шкоди навколишньому природному середовищу. У грошовому еквіваленті сума збитків становить понад 15 млн грн.
Матеріали документування Управлінням СБУ в Івано-Франківській області передано органам прокуратури, якими цей факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з класифікацією ст. 240 Кримінального кодексу України – порушення правил охорони або використання надр.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: