fbpx

Дарія Цвєк розповідає про Різдво і святвечірні традиції, – останнє інтерв'ю легендарної кулінарки

Суспільство 14:32, 06.01, 2019

В мережу виклали відео, на якому 94-річна легендарна кулінарка, берегиня традицій галицької кухні Дарія Цвєк розповідає про головні традиції різдвяних свят.

Записом зі зйомок інтерв'ю з Дарією Цвєк у Франківську поділився журналіст і художник Ігор Роп’яник. 

"Як і обіцяв торік, викладаю відео, на якому 94-річна Дарія Цвєк розповідає про Різдво і різдвяні традиції. Тоді, у 2004-му році, до знаменитої галичанки, авторки 7 кулінарних бестселерів прийшла знімальна група з телеканалу 1+1 (журналістка Lyuba Sorokina), щоб поговорити з пані Дарією. Я був присутній під час зйомок, а моя донька Христина, яка впродовж тривалого часу допомагала Дарії Цвєк в написанні її останньої книги, тоді асистувала їй", – розповів історію відео Ігор Роп’яник.

У відео – не лише сам сюжет, який транслювався на телеекранах, але й робочі моменти зйомок, зазначив він. А тому ці записи ще цінніші, оскільки показують Дарію Цвєк такою, якою була в житті: інтелігентною, мудрою і водночас простою.

 

"На жаль, через п'ять місяців після цих зйомок Даріїі Цвєк не стало, отож це кадри, скоріш за все, останні в її довгому і славному житті", – зазначив журналіст.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: